Blogg

Syv tips til ledere på arbeidsplassen

10. august 2020

En gang i tiden hadde du et travelt kontor fylt med dusinvis, kanskje hundrevis av ansatte...

Til alle arbeidsplassledere som føler seg usynlige,

4 minutters lesing

 

I mange land i Europa lar bedrifter sine ansatte gå tilbake til jobb; men for mange andre mennesker ser hjemmekontoret ut som en dyster realitet i overskuelig fremtid. Arbeidsplassledere var essensielle før, men gitt dagens globale forhold, har arbeidsplassledere et ansvar og en evne til å forbedre livskvaliteten på arbeidsplassen som aldri før.

Så hvordan kan du få folk til å elske deg?

 

1. Sjekk inn med dine ansatte. 

Enten dine folk jobber hjemmefra eller er tilbake på kontoret, vil de ha sine betenkeligheter. Du er deres første hjelpemiddel. Send e-post til dem, ring dem, legg ut oppdateringer i vanlige chatterom. Vis dem at du er der for dem og at de kan stole på deg. 

 

2. Forbered folket ditt på deres første dag tilbake.

Folk er ofte redde for det ukjente. Gi dine ansatte en klar handlingsplan for tilbakevending til arbeid, både kortsiktig og langsiktig. De vil være nølende, spesielt hvis antallet saker fortsetter å øke i byen din, og vil gjerne bli informert om tiltakene du tar for å beskytte dem. 

3. Vær bestemmende og ta avgjørelser, så slipper de det.

Velg hvilke bord som skal bestilles. På den måten, når de ansatte våkner om morgenen, kan de ikke bare se hvilke arbeidsplasser som er tilgjengelige, men også at de er sosialt distansert. De kan gjøre seg klare til å jobbe og gjøre jobben sin og vite at dagen deres har blitt litt lettere.

4. Ikke undervurder kraften i førsteinntrykket.

Det er flott at du har sperret ute setene der folk kan sitte, men ikke glem å holde dem glade når de kommer dit. Folk elsker visuelle bekreftelser, så det er like viktig å se hvordan du holder dem trygge. Å ha en flaske desinfeksjonsmiddel i hvert rom er en god start, men hvis de ser noen faktisk desinfiserer overflater og fellesarealer, vil de føle seg enda bedre.

5. Fortsett å være gjennomsiktig. 

Bare fordi du vet hva som skjer rundt på kontoret, betyr det ikke at folkene dine gjør det.
Sørg for at du regelmessig informerer dem om nye retningslinjer eller hvordan de nåværende tiltakene fungerer. Folk elsker tall. 

6. Bruk dataanalyse til din fordel.

Vis folket ditt konkrete resultater. Folk vil være mer sannsynlig å lytte til deg og stole på deg hvis de ser at de nåværende tiltakene fungerer og blir aktivt implementert. Holder du sosial avstand? Er folk friske? Sørg for at dere alle jobber på en sunn arbeidsplass. Det er også en god idé å holde deg oppdatert med all den nyeste teknologien og trendene på arbeidsplasser. 

7. Mellommenneskelige relasjoner.

Folk trenger noen som deg. De trenger noen som vil være det første kontaktpunktet, som kan ordne opp i problemer, som vil være der for dem gjennom denne vanskelige tiden.
Ta av deg usynlighetskappen slik at folket ditt endelig kan se deg for den du er. 

 

Cate Lytle
cate.lytle@spaceti.com