Blogg

Utfordringer og muligheter for datahåndtering i eiendomssektoren

7. april 2021

Et intervju med Dan Hughes fra The RED Foundation

 

 Fremtiden for datahåndtering

 

RED Foundation er et ikke-for-profitt initiativ satt opp for å hjelpe sektoren med å møte utfordringene og mulighetene til data på tvers av hele sektoren. De tar sikte på å koble mennesker, prosjekter og initiativer som allerede skjer, og mens mange snakker om data, holdes samtaler ofte innenfor de tradisjonelle siloene, noe som betyr at løsninger og fordeler vanligvis vil være begrenset. Dessuten, siden etisk bruk av data egentlig ikke er på eiendomssektorens agenda, har RED Foundation som mål å sørge for at det er det. Nedenfor er et bortsett fra et intervju Spacetis Aakash Ravi utført med Dan Hughes, grunnleggeren av Alpha Property Insight og The RED Foundation.

Hvis du ser på selskaper som Spaceti, er det et stort antall fordeler du kan få ved å implementere systemene dine for å forstå en bygnings ytelse, hvordan den fungerer med mennesker, og hvordan du kan forbedre ytelsen og effektiviteten. De siste årene har en av de betydelige endringene vært at vi bekymrer oss mye mer for menneskene inne i bygninger . Er de friske? Er de produktive? Folk flytter jobber og bygninger mye mer regelmessig, så alt blir raskere – mye mer menneskesentrisk.

Fremtiden for eiendomssektoren og profesjonelle tjenester, spesielt, vil forbli en veldig menneskelig, menneskedrevet virksomhet. Det er en debatt om fremtiden med folk i den ene ytterligheten som sier at de er en folkebedrift, så teknologi spiller ingen rolle, og i den andre ytterligheten mennesker som tror at teknologi kommer og vil automatisere alles jobber. Arbeidsplasser i fremtiden vil endre seg, men mange av dem vil fortsatt være menneskedrevne.

Som en analogi kan vi se på medisin. Det kan være tider i dag hvor hvis jeg følte litt hodepine som jeg kanskje har gått til legen for tidligere, nå kan jeg bare google det og se hva det er. Men for noe mer alvorlig, jeg vil fortsatt gå til en lege hvis jeg gikk inn og fant en lege som sa at jeg bare tror på teknologi og forskning fra 1940-tallet, jeg ville gå rett ut. Men hvis jeg gikk inn og fant en robot der, ville jeg også gått ut derfra. Jeg vil se en person som har den nyeste teknologien, innsikten og dataene for hånden. Jeg tror det kommer til å være sant for eiendomssektoren fremover, det beste av mennesker og teknologi jobber sammen. For eksempel, en eiendomsforvalter i et kontorbygg som tar ansvar, vil en betydelig del av deres rolle være hvordan vi forvalter dette bygget og de digitale eiendelene til dette bygget på vegne av forbrukeren og kunden .

Fremover kommer vi til å være ansvarlige for mer og mer data. Det skaper et stort antall problemer fordi hvis du samler inn en håndfull datapunkter, er det relativt enkelt å være ansvarlig for. Men når vi kommer inn i verden av big data og maskinlæring, snakker du om å være ansvarlig for millioner av datasett fra mange forskjellige steder, noe som blir mye vanskeligere. Når vi kommer inn på faktisk kunstig intelligens og algoritmer er i stadig endring, hvordan kan en person ta ansvar for disse dataene og hvordan de brukes på en ansvarlig måte? Er det massive spørsmål vi må møte i sektoren? Så ved siden av alle disse fordelene, må vi ta hensyn til naturen. Om vi skal samle inn og bruke data og hvordan vi bruker dem på en ansvarlig måte, kommer de etiske spørsmålene til å bli en av de viktigste utfordringene sektoren står overfor i løpet av det neste tiåret.

RED Foundation støttes av RICS, BPR, IRPM, IET, etc. De er opptatt av at flere representative organer melder seg på støtte for å bidra til å drive agendaen fremover. De er også opptatt av å oppmuntre bedrifter til å jobbe mot våre 6 dataetiske prinsipper som et lite, men viktig første skritt. 

 

Cate Lytle
cate.lytle@spaceti.com