Blog

Daniyar Tanatov: Onderhandelen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant

1 nov. 2018

Sta ons toe het lid van het Spaceti-team voor te stellen: Daniyar Tanatov, afkomstig uit Kazachstan, is bij het verkoopteam komen versterken als key account manager voor de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Leer Daniyar een beetje beter kennen in dit interview.

Wat is uw rol bij Spaceti?

Ik ben key account manager en ik zorg vooral voor Duitstalige klanten, maar ik heb ook een paar accounts in Tsjechië. In een startup doet iedereen een beetje meer. Ik spreek ook op conferenties en woon netwerkevenementen bij om Spaceti te vertegenwoordigen.

Wat is het belangrijkste aspect van key account management?

Het is heel belangrijk om te luisteren en je klant te begrijpen. Aan de buitenkant moet je een ambassadeur zijn voor het bedrijf, maar intern moet je de ambassadeur van de klant zijn. Je onderhandelt zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

Daniyar Tanatov: Onderhandelen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant

Waarom koos u voor de DACH-regio en hoe heeft u het Duits zo goed geleerd?

Ik begon met Duits op de middelbare school in Kazachstan, toen ik wist dat ik twee vreemde talen moest spreken voor mijn hoofdvak. Als tweede taal koos ik voor Duits. Ik wilde Spaans leren, maar het was moeilijk om in mijn woonplaats een leraar Spaans te vinden, terwijl er veel leraren Duits waren.

Op de universiteit probeerde ik mij te onderscheiden en besloot ik Duits te leren op professioneel niveau om mijn carrière vooruit te helpen. De DACH-regio is vertrouwd voor mij omdat ik Duits spreek en familie in Oostenrijk heb. Het is een groot, dynamisch gebied en de cultuur en mentaliteit liggen dicht bij die van mij. Ik hou van dingen die goed gepland zijn en wanneer dingen werken zoals ze moeten werken. Ik ben een nogal rechtlijnig en punctueel persoon (lacht).

Wat hebt u geleerd over de vastgoedsector in de DACH-regio?

Ik heb onlangs ontdekt dat de Duitse vastgoedmarkt in de zeven grootste steden is gegroeid en dat ongeveer 50% van de investeringen naar commerciële gebouwen is gegaan. Dit is eigenlijk geweldig nieuws voor ons, aangezien wij actief zijn in dat deel van de markt.

Hoe brengt u uw vrije tijd door?

Ik besteed al mijn tijd aan het verdiepen van mijn zakelijke kennis en aan het doorbrengen van tijd met vrienden. Als ik meer tijd had, zou ik meer boeken lezen, bij voorkeur fictie. Ik zwem graag, ik heb een abonnement op de sportschool, en ik ben aan het leren koken. En als ik meer tijd heb, ga ik meer schaken en tekenen.

Daniyar Tanatov: Onderhandelen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant

Aneta Klímová
Aneta Klímová
anet@spaceti.com