Blog

Daniyar Tanatov: Forhandlinger både indefra og udefra

1. november 2018

Lad os præsentere et medlem af Spaceti-teamet: Daniyar Tanatov, der oprindeligt kommer fra Kasakhstan, er blevet en del af salgsteamet som key account manager for DACH-regionen (Tyskland, Østrig og Schweiz). Lær Daniyar lidt bedre at kende i dette interview.

Hvad er din rolle hos Spaceti?

Jeg er key account manager og tager mig mest af tysksprogede kunder, men jeg har også et par kunder i Tjekkiet. I en startup gør alle lidt mere. Jeg taler også på konferencer og deltager i netværksarrangementer for at repræsentere Spaceti.

Hvad er det vigtigste aspekt af key account management?

Det er meget vigtigt at lytte og forstå din kunde. Udadtil skal du være ambassadør for virksomheden, men indadtil skal du være kundens ambassadør. Man forhandler både indvendigt og udvendigt.

Daniyar Tanatov: Forhandlinger både indefra og udefra

Hvorfor valgte du DACH-regionen, og hvordan har du lært tysk så godt?

Jeg begyndte med tysk i gymnasiet i Kasakhstan, da jeg vidste, at jeg skulle kunne to fremmedsprog for at kunne læse mit hovedfag. Som andet sprog valgte jeg tysk. Jeg ville gerne lære spansk, men det var svært at finde en spansklærer i min hjemby, mens der var mange tysklærere.

På universitetet forsøgte jeg at skille mig ud og besluttede mig for at lære tysk på et professionelt niveau for at hjælpe min karriere. DACH-regionen er velkendt for mig, fordi jeg taler tysk og har familie i Østrig. Det er et stort, dynamisk område, og kulturen og mentaliteten er tæt på min egen. Jeg kan godt lide ting, der er velplanlagte, og når tingene fungerer, som de skal. Jeg er en ret ligefrem og punktlig person (griner).

Hvad har du lært om ejendomsbranchen i DACH-regionen?

Jeg opdagede for nylig, at det tyske ejendomsmarked er vokset i de syv største byer, og at omkring 50 % af investeringerne gik til erhvervsbygninger. Det er faktisk gode nyheder for os, da vi er aktive i denne del af markedet.

Hvordan bruger du din fritid?

Jeg bruger al min tid på at uddybe min viden om forretning og på at tilbringe tid med venner. Hvis jeg havde mere tid, ville jeg læse flere bøger, helst skønlitteratur. Jeg nyder at svømme, jeg har et medlemskab af et fitnesscenter, og jeg er ved at lære at lave mad. Og når jeg har mere tid, vil jeg spille skak og tegne mere.

Daniyar Tanatov: Forhandlinger både indefra og udefra

Aneta Klímová
Aneta Klímová
anet@spaceti.com